Doe mee!

2diabeat in jouw lokale preventieakkoord

2diabeat voor gemeenten

Alleen samen kunnen we de opmars van diabetes type 2 in Nederland stoppen. Gebaseerd op wetenschap en in samenwerking met circa 200 experts en ervaringsdeskundigen is een integrale aanpak ontwikkeld om de opmars van diabetes type 2 in Nederland te stoppen. Ben jij bezig met een lokaal preventieakkoord? Misschien past 2diabeat bij jouw gemeente! We vertellen je er graag meer over.

De 2diabeat aanpak focust op preventie en stelt het individu in zijn leefomgeving centraal. Vanuit deze lokale omgeving, een wijk of dorp, worden mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 ‘getriggered’ om hun leefstijl te verbeteren. Dit gaat dus over beter eten, meer bewegen, stressbeheersing en voldoende slaap.

Op locatie wordt al het aanbod rond gezond leven in kaart gebracht en wordt een breed netwerk van lokale actoren in stelling gebracht om mensen aan te zetten tot gezonder gedrag. Dit betreft niet alleen professionals uit het medisch en sociaal domein, maar bijvoorbeeld ook medewerkers van sportscholen, werkomgevingen en supermarkten.

Met vrij te kiezen tools uit de 2diabeat toolbox krijgen de actoren handvatten om mensen te bereiken en te ondersteunen bij de leefstijlverbetering. Afgestemd op de wensen van de doelgroepen, kunnen ook nieuwe activiteiten worden gestart. Dit alles wordt vanuit het landelijke programma begeleid, ondersteund en onderzocht.

  • Wetenschappelijk onderbouwde aanpak
  • Onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord
  • Landelijke support vanuit 2diabeat
  • Je wordt onderdeel van een landelijk leer- en innovatienetwerk waarin ervaringen en kennis worden uitgewisseld

Wil je vrijblijvend kennis maken en meer te weten komen over 2diabeat? Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Ook kunnen wij een korte pitch verzorgen, bijvoorbeeld voor jouw collega’s of samenwerkingsverband. Als jullie een wijk/dorp op het oog hebben organiseren we na de verkennende gesprekken een ‘startpositie sessie’ met een diverse groep lokale actoren om te bepalen hoe de locatie ervoor staat en of er een match is met 2diabeat. We vertellen je er graag meer over!